Apr 22, 2016, 9:38 PM

Ароматно шеговито 

  Poetry
525 0 3

Как ухае в метрото
на непрани чорапи,
на храна развалена,
на пюре от домати,
на възбудени нерви,
на сънни кошмари,
на горчиво безвремие,
на пепелник със цигари,
на печен лук с вино,
на порова дупка,
на разложена диня,
на вкиснала супа,
на памперс използван,
на вмирисана риба,
на ферментирало грозде,
на падарска колиба,
на кравешка тор,
на овчи кошари,
на шап и на мор,
на котки умряли,
на газ от слоница,
на нужник обществен,
на драна лисица,
на лук и на чесън...
Но никой не пада.
Търпи и пътува.
Излезе ли вънка,
започва да псува.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??