Nov 17, 2006, 12:11 PM

Аз вярвам в човека! 

  Poetry
657 0 6
Аз вярвам в човека!
Нека го плюят!
Нека го хулят!
Него го бият!
Него го крият!
Човека!

Да, има машини -
верижни
колесни
и злобни
и страшни,
щом газят човека!
Машини!

От рано дамгосан -
виновен
наказан
бездомен
се скита
и пита човекът!
Пита!

Животът му мръсен -
ту весел
навъсен
понесъл
по пътя нелесен човека!
По пътя!

Аз вярвам в човека!
И в светлия ден
в свободния мен
в любовта
в мисълта...
Нека бъде човека!
Нека!

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??