Feb 11, 2009, 8:06 AM

* * * 

  Poetry
513 0 5
Косачите грабваха косите
и хукваха по ливадите,
да обладаят тревата,
нали затова са косачи?
А тревата била... женско начало.


А прабългарското знаме
ей така, все ще си виси изпразнено,
но дръжката стърчи -
нали не мислите защо e мъжкото начало?!


Фалоси... Телеграфни стълбове
по равна Добруджа.
И по теля, все по теля...
докато стигнат... бялата лястовица.


Каквооо?! Едипов комплекс не знаеш
какво означава? Айде бе, майтапиш се.
Чети. Сега ще ти обясня отначало:


"Две свинчета си играеха на двора
с пикочния мехур на прясно закланата си майка."
Защо ли? Попитай ги.
Може би са искали да я обладаят ...полово?!


Сега не схвана, нали? Ама така е, като мисленето
не е свинска работа.
Няма как! Доста трябва да си...
за да обереш дори прасковите -
не онези от Елисаветината градина,


а нейните две розови праскови, обладавайки я.
И това ако не е еротика,
критика му кажи! С голяма порция
конструктивно мислене в деконструктивното начало.


Защото... по принцип свинята е от свински сой.
Пак не ме разбра,  колега. И на мен ми бе трудно в началото.
После спрях да мисля...
Няма как! Извратен полов нагон. Това ли е всичко?


Май започнах да схващам.
Бикът е бик, защото е от мъжки род.
А кравата?! Има ли пол?
Или. Е хванала бика за... рогата?!



п.п. ... Из лекциите ми по "Най-нова българска литература" от студентските години...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Й-й-й-ес!Йес!йес!
  • Някои са учили в библиотеките, други в дискотеките. Ето защо са различни и творбите посветени на една и съща тема.
    макар по едно и също,
    живеем ние с тебе
    в различно време.
  • Поздрав!
  • Знаеш какво са казали Едип и Сизиф един на друг, нали???

    А стихът е хубав!!
    Малко ми е непривичен за теб, но е хубав!!
    Поздрави!!!
  • ...мисленето не е свинска работа...
    стихът звучи философски във време,когато бялата лястовица не е актуална,рогата на бика - също...само фалосът остана...
    Поздрави за хубавия стих!
Random works
: ??:??