Feb 28, 2013, 10:35 PM

Баба Марта 

  Poetry » For kids
1130 0 16

Стана рано баба Марта

и юргана си изтупа.

От перцата чисто бели

пухкав сняг навън натрупа.

 

Скара се на малък Сечко:

- Ставай бързо, събуди се, братко!

Трябва ли да върша всичко,

а пък ти спинкаш сладко-сладко?!

 

На големия си брат Сечен

дръпна лекичко ухото:

- По-добре ми помогни,

надигни се от леглото!

 

Братята решиха да помогнат

и нацепиха дървата.

Стоплиха вода за чая,

за продукти слязоха в мазата.

 

Баба Марта се усмихна,

каза:

- Слънчо нека да изгрее!

Весели поникнаха цветята,

чу се птиче да запее.

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??