Sep 27, 2008, 11:01 AM

Белоснежен пух 

  Poetry
573 0 0

Белоснежен пух

 

Безброй несбъднати мечти
върху воал от сребърна илюзия
капят тъжни и сами,
феерия от белоснежна там дифузия...

 

Пустота, опакована във студ,
заскрежава хладно тъжните очи,
беззвезден мрак във мраз обут
и една надежда пред заключени врати...

 

Ах, тъжна хладна ти тъга,
завземаш душевните двери,
една душа снежно пак сама
и едно сърце там трепери...

 

Да бях птица, за да отлетя,
бързокрило, леко и със воля,
да имах огън да те разтопя
и цвета ти нежно да разтворя...

 

А как искам във едно с тебе да творя,
да тичам леко-цветна и със бодър дух,
да се обкича със цветя от нашата леха,
ах, вяра и надежда - разпилян белоснежен пух...

 

 

© Михаела Грънчарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??