Mar 22, 2018, 3:35 PM

Без душа 

  Poetry
414 0 0

Нещастие не е, щом ти не си обичал,

не е беда когато не получиш топлина,

не срамно е,че стари дрешки си обличал,

но мъка е когато видиш своята вина!

 

Не болка е когато влюбените се разделят,

не ужас е от сънищата  преживян,

не страшна е самотната оставена постеля,

но рана е когато си бездомен и презрян!

 

Какво е по-жестоко от душа без чувства,

не е ли мъка с тъгата да гориш,

каква ли сила нужна е за туй изкуство,

тялото живо, но с мъртвата душа напред вървиш!

 

,

© Наталия Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??