Бих искала в една-едничка дума
да вложа смисъла на хиляди слова.
Бих искала дъха на сто парфюма
в едно-едничко цвете да сбера.
Бих искала в ръцете ти да сложа
и мъдрост, и кураж, и борбен плам.
Бих искала да мога (ако можех)
една звезда за тебе да създам.
За да огрява твоята вселена.
Да те дари с любов и топлина.
И жизненост, и вдъхновение.
И много малки радости в една
безкрайна, скучна върволица,
от много дни - наречена "живот"...
Честит рожден ден, моето момиче!
Бъди щастлива много, много, много.
02. 10. 2007 г.
© Дочка Василева All rights reserved.
да вложа смисъла на хиляди слова.
Невероятен стих!Сигурна съм че си прекрасна майка!Горещо ти благодаря за коментара