Oct 17, 2018, 3:47 AM

Била ли си? 

  Poetry
304 0 2

Била ли си като коричка хляб

                            от сития подхвърлена,

но даваща надежда на гладуващия?

 

Била ли си капчица вода

                            в пороите изгубена,

но даваща воля за живот на мъченик

                            в безводната пустиня?

 

Била ли си мисъл за безпаметния

или духовен лъч от божествена любов

                            за духовно търсещия?

 

         Била ли си ...?

 

И ако си – ти си открила смисъла

на своето житейско съществуване:

 

изгубена  -  намерена,

         подхвърлена и взета,

                   угаснала, но и проблясваща

в тъмното надежда!

 

© МД All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??