Jan 6, 2008, 1:39 AM

Биолегорично (Дий, коньо!) 

  Poetry » Parody
784 0 3
Биолегорично
(Дий, коньо!)

Азь съ возйъ нъ къруцъ,
одя примирну нивчесън
йи колтуръта мий кутса
йи ридовну апвъм чесън!

Ич ни сам интилигентян
и фаупште ни съ гнусйъ,
сутрень мноо сам путентян,
но съ жини са ни мърсйъ!


Млат сам, йяк, зъся свубоден -
търсйъ точнътъ мумичкъ,
казвът, чи сам старумоден,
модну билу да си бричка!

Ристиенин пу наслетству?
Нье, ну грещник пу руждение,
съ буйну йи съмотну децтву,
ну преживяф новуруждение!

Па одих ф пидисятен клуб,
а вервах въ Негууту Царству,
срйазъф задошаъшт клуп,
изгониа ма - зъ бонтарству!

Ся пък биль сам угорчень,
ми тръбйът утврет клобари,
ну азь сам тварди нъсарчен,
срет другари-талигари!

И съ возйъ нъ къруцъ -
релси, спирки - ни признаам,
кьеф мий спиръм, кьеф мий пуцам
и брушорки ни ръздаам!

Жениф съ, ътакити пумляф
и апвъм чесанчи и лукь
и слава Богу - изтризняф,
ут "дОховен" мъхМОРлукь!

19. 11. 2007 гъ.
Прагъ

(спицеалну зъ фситчки
летирътОрни иксперти)

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравчета с усмивка към то четеното /малко трудничко/
    и... усмивчица за теб!
  • И аз малко тежичко го разчетох, може би защото не познавам диалекта, но се справих и ми хареса (А и как ще те пропущя? )

    Малей, ква съм убавица,
    кво кат съм позадъртяла,
    дърта съм, ма са озъртам,
    току-виж съм нещо изтървала.

    Поздравчета
  • Тва (й) на места вместо (я), на моменти ме изтормози - малко си го попретруфил - поолекоти го да се чете по-леко ИНАЧЕ Е ВЪРХЪТ Много е добре!
Random works
: ??:??