"Най-големият урок, който човек може да научи в живота си, е да бъде благ"
Петър Дънов (Учителя)
Не винаги успявам да съм благ, Учителю -
тъй трудно ми е дъх да замълча -
уроците ме гледат като зрители,
и в мислите си все така – гълча...
Опитвам се да следвам твоя впряг, Учителю,
политнал във добрите небеса,
и виждам Светлината, а с очите ти
цигулката засвирва чудеса...
За „истината” казват да умра, Учителю,
но тя от Бог родила е мечта,
греха простила в земната обител,
с усмивка от любов и топлина...
Заплюят ли ме, как - кажи, Учителю -
все да обръщам другата страна...
Да, зная, нямам воля със капители -
на Термопилите човешки ще умра...
© Михаил Цветански All rights reserved.