May 10, 2013, 11:38 AM

Буриме с аромат на... море (Avis & Surol) 

  Poetry
778 0 4

                             Буриме с аромат на... море  (Avis & Surol)



Усещам пясъка... косите ти.                       По пясъка вървиме аз и ти.
Невярващо вървиш до мен.                       Ръцете ти с надежда търсят мен.
Слънцето завижда на очите ти.                В очите ми оглеждат се мечтите ти, Вятъра в дъха ти покорен.                           а пулсът ми от теб е покорен.

 Устните заключиха ума.                              От мислене изгубих си умa.

Дланите попарещо го разпиляха.           Но страховете ми... се разпиляха.
Сляха го прибойно със шума.                    Затихна на съмнението шума.
Вълните бутилково преляха.                      Сърцата ни от чувството преляха.

 

Шията ти... капка сол.                                  Не бе сълза. А щипка морска сол.

Раменете слънчево обичани.                    Прошепна ни, че с тебе сме обичани.
Един навит... крачол,                                    Вървя до теб, и аз с навит крачол.

другият е мокър... от обичане.                  И двамата се учим на обичане.

 

Четири усмихнати врабчета.                      Усмихват ни се малките врабчета,

Два мустака сладолед.                                   от обща чашка ближем сладолед.

Две объркани влюбчета                               Нарекохме се на шега „влюбчета”.
и една торба
късмет!                                      Каквото и да е - е на късмет!

 

               Surol                                                                                      Avis

 

 

                                                   08.05. 2013 г.

 

 

П.П. -  Буриме (на френски: bouts rimés, „римувани краища“) е вид стихотворение, съставено по предварително зададени рими и (евентуално) тема. Този вид забавно стихоплетство възниква във френските салони през 17 век.

 


© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всъщност, и Surol и аз, сме само духом от Бургас!
  • Това бургазлиите нямаме стигане!Браво!
  • Помислих че сте го махнали, като ми изчезна вчера
    Браво, браво, браво на вас, шматароци сладки
  • Супер приятно ме изненадахте вие двамката!!!
    За мен беше удоволствие с аромат на море... и още нещо!
Random works
: ??:??