Sep 1, 2010, 3:59 PM

Царицата 

  Poetry
681 0 14
Не питай ме, любов,
дали обичах!  
Не искай отговор  
дали очите срещнах!
Обходих ли  
достатъчно земи?  
От мириса на  
хляба неотчупен  
дали аз вкусих,  
или не?    
И в колко къщи  
се промъкнах,  
портрета твой  
да си открадна?  
Дали съм те познала,
бродейки с фенер  
във тъмнината?  
Май... те докосвах  
неведнъж?  
Минаваше набързо
покрай мен.  

Едно аз осъзнавах

всеки път.

 

...................

 
Царица си, любов!  
Дори и без корона.  
Поставила си всички ни
на колене…  
Царицата на  …  
вечния ни огън.  
     

© Мариана Вълкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??