* * *
(Слушането на чалга те превръща в ш**ан идиот)
Свят на високи технологии,
на фалш и безразличие,
на интриги, клюки и пародии,
на роли тъпи на... приличие.
На чалга, пошлост и простащина,
на пълни кръчми и пияници,
на бюрократи и бумащина,
на рекетьори и нещастници...
На излъскани колици стари,
огризките на старата Европа,
на отрепки мазни и гъзари,
"дъсчицата" им дето хлопа...
Момиченца едва невръстни,
със тежък грим на седем ката,
вилнеят в часовете "късни",
а... тате бачка за "заплатата"...
С пиърсинг на носа и пъпа,
стеснени от... какво? - зениците!
И някъде из деколтето тропат,
напомпани с протези, циците...
О, времена, О, нрави...
Къде ни води чалгата свирепа,
какво ли може да направим,
щом всички се опиват от... вертепа?!...
Къде ли е онази... красота,
запътила се на... където,
тъне всичко в... пошлостта,
сред разврат и тежки питиета...
И как "страхотно" ни се струва
и идол са ни чалга "дивите",
простотията ни се любува,
тумора за... умно живите...
********************************
И хубавото е, че туй... Апостолът
не го видя и рано си "отиде",
вероятно нямаше да го обесят...
Щеше да се гръмне... приживе!!!
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.