Nov 13, 2014, 5:52 PM

Червено вино 

  Poetry
405 0 2

Червено вино на масата стои,

а до него на две свещи огън гори.

Едни очи часовника следяха

и търсиха уверени мъжки стъпки

в мрака.

Ако знаеха колко грешаха...

Стрелките целунаха се в нощта,

а тя самотна чакаше своята сродна душа.

Кристална сълза изгаси свещта,

а очите откриха търсещата следа.

Остър мъжки глас в стаята се разигра

и за пореден път разби

една невинно душа в нощта,

и тя разбра, че настъпи края на любовта.

Разлято като кървава следа от любовта,

червено вино на масата стои,

а до него на две свещи огън не гори!

Инес Тарашева

© Инес Тарашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??