Nov 2, 2013, 12:50 PM

Честит Ден на народните будители! А вие, българи... спите ли? 

  Poetry » Civilian
623 0 6


Училищните дворове са пусти.
Пустеят днес и жълтите павета.
Сънливи вещици със черни устни
изхвърлят гнили тиквени парчета.

Един написа "Gort s1m, 4e s1m balgarin!"
Над казаното някой не се замисли...
След "българския" празник Halloween,
днес може би ще споменем Паисий.

Народът ти, родино мила, спи!
Сънува сън, по-страшен и от иго...
Чака Неволята да го спаси...
Ако ме чуваш, Боже, събуди го...

Павлина Соколова
01.ноември. 2013 г.

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??