Mar 21, 2004, 11:26 AM

ЦИКЪЛ НУЛА 

  Poetry
1668 0 3


ЦИКЪЛ НУЛА


                  0

Бавно оформям буквите -
нямам страх от грешки!
Възползвам се от нищото
0 /нулево движение/
срещу
0 /нулеви мисли/
0:0


             * * *
 
Обичам красивата музика
Харесвам крилете й
Обичам красивата музика


        * * *

Тя: Мина време.
Той: Да.
Тя: Мина време.
Той: Да.
Тя: Време е.
Той: Да.
Тя: Да?
Той: Да.
Тя: Да - какво?
Той: Да, каквото и да е!

 
                * * *

Мисълта минава по нервни окончания.
Мислим толкова бързо, че ни се струва
                                       абсурдно това.
Мислим толкова абсурдно, че това
                                      е без значение.
Мислим без значение, защото то
                                       не значи нищо.
Мисълта минава по нервни окончания.
Мислим толкова бавно, че даже забравяме.
Мисълта минава по нервни окончания.


             * * *

Искам да излея душата си,
                             но ме е страх.
Страх. Страх ме е от мен самият.
Страх. Страх ме е от вас,
                    защото не сте сами.
Страх. Поголовна сеч.
Страх. Две деца се удавят
                                   в канала.
Страх. Свещеник масов убиец.
Страх. Страх ме е да си
                            затворя очите.
Страх. Страх ме е вие да
          не си затвирите очите.
          Кажете ми нещо,
          за да не ме е страх.
          Кажете ми нещо,
          от което да не ме е страх.
Кажете ми: Страх ли те е?
Имаме нещо за теб.
Страх за мен; страх за теб;
страх за него; страх за нея;
страх за нас; страх за вас;
страх за тях - тях - тях - х - х. . .  

© Калин Кермов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Оригинални. Всички мислим за мисълта и се страхуваме от страха... Харесаха ми...
  • Поздравления и от мен!
  • Отлично. Рядко съм толкова рязък в положителните си оценки, но бях възхитен. И да има някакви недотам изпипани моменти не съм ги забелязал увлечен от прекрасните идеи и интересния стил. Поздравления.
Random works
: ??:??