Аз не казвам, че лъжата
е присъща на жената,
но й ставам аз радетел,
че я правиш добродетел!
Тя ни е добър приятел -
твоята усмивка млечна,
като някакъв ваятел,
я превръща и във вечна.
Да, лъжата е утеха -
чрез тебе е спасение
да постигаме успеха
като сладко умиление.
© Валери Рибаров All rights reserved.