Feb 22, 2020, 1:11 PM

Да те нарисувам в картина или стих 

  Poetry
614 1 1

ДА ТЕ НАРИСУВАМ В КАРТИНА, ИЛИ СТИХ

 

Как бих могла на картина да нарисувам
светлината, която от сърцето ти свети?
Може би погледа гальовно, нежно лунен,
ще изпълня със звездите – искрици от небето.

 

Как бих могла да нарисувам душата ти -
силата, топлината, пламъка силен – любов?
Ще сложа запалена свещ в ръката ти -
лъчите бликащи от нея ще са благослов.

 

Как бих могла да нарисувам страстта ти -
мечтите, желанията, скритите вопли?
По-добре в стихове да опиша любовта ти -
най-красивата песен, с обич написани ноти.

 

Камина, трептящ огън,чаши вино горчиво,
погледи страстни, вълшебни целувки, кипеж
в две тела преплетени, огнено, жадно, диво...
В стиха ми ще витае най-волния копнеж...

 

22 02 2016

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??