Цял живот събирам бели перца,
паднали от гърдите на нежните птици...
За да ги хвърля в лицето на нечия кална съдба.
Дано да полепнат - и бялото текне,
в очите съдбовни - и се превърнат в смирена молба...
За... по-друг живот...
© Георги Колев All rights reserved.