Nov 16, 2006, 10:55 PM

Деца на свободния пазар 

  Poetry
516 0 2
Деца сте на свободния пазар!
Съдбата хвърли вече своя зар!
Бащи и майки пъпната ви връв,
по площадите, захвърлиха сред път...

Сега сте наши - в наште мрежи
на алчни стокови копнежи -
глад за стоки зад витрини -
абстиненцията не затри ви!

Смирени, слушайте, с наслада,
поредната от мрежата реклама!
Купи! Купи! Заклева и звучи...
Умората... глава бучи...

Умората в очите бие.
Млъкни! Млъкни! Не бий с криле!
Свободата е доведено дете!...
... В гърдите като куче вие...

Заспи! Купи! Ти нямаш трийсет.
Свободата - за бедняците инфекция!
Живей под нашата протекция!
Купи! Бъди! Умри... на трийсет!

Момиче във реклама се съблича,
и неусетно, гладно те увлича...
Сънуваш там, но тук си глух
за утрото и воя на сирени!

Дете си на свободния пазар!
Съдбата хвърли вече своя зар!
Купи! Бъди под нашата протекция!
Заспи! Умри... едва на трийсет!

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??