Dec 30, 2008, 10:16 AM

Дестинация 

  Poetry
532 0 7
 

           

 

          „ Вълшебен ден . -  

      Смъртта тържествено ми се представи."

                                                      Амиел

 

      Във своя каталог с погроми

      последните участия събрах:

      Предателства, духовни катакомби,

      отломъци от неизбежен крах.

 

      Захвърлих и фанфари, и хоругви -

      парцали от бездарен карнавал;

      Един след друг в безпаметно статукво

      вървят провал подир провал.

 

      Но цял живот аз своя кръст си носех

      без преференции и автостоп.

      И ето ме  по Виа Долороса -

      невзрачник, катафалка, поп.

 

      Това е тя - най-висшата инстанция.

      Добрах се; пътя не сгреших.

      Последен път, последна дестинация -

      сандък от чам и талашит...

© Ради Стефанов Р All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??