Сега на бъдни вечер
все още вярвам аз,
че сбъдват се желания
на детските копнежи.
На малки дози искам
дъхът им да ме топли
да има и за после и
никога да не привършват.
Чистите вълнения на
малките желания,
които сътворяват
пориви мечтания.
Детето в мен все още
да бъде живо
и моето сърце
да си остане чисто.
Така да си остана
до сетния си миг
да лекувам всяка рана
с усмивка на своя лик.
Дай Боже всекиму
от детските мечти
детето оживено
във нас да се роди.
© Евгения Тодорова All rights reserved.