Nov 11, 2023, 1:50 PM

Доганиадата 

  Poetry
113 0 0

В обръчи от фирми

ДПС пристегна се,

наля, изду, изпъчи се –

                                  стана Бъчва.

Сама се изкомандва: „Мирно!“, после

чинно взе за почест

пред бъчваря си (не Диоген) Догана.

(И стана тя, каквато стана).

 

И ... леле! – нарои се

                                 Догановата челяд:

орляци от доганчета,

                 с канчета

                       под бъчвените кранчета

и снели еврофесчета,

   доземи теманета му отправят

   и поздравителни адресчета.

 

И както бурен , из ширинето фукнал,

туй Буре страната ни опаса;

високомерно, надрастна я

по ръст и по размери.

 

Ухилен до уши, провикна се Аллах

от минарето си небесно:

„Ашколсун, юнаци, машаллах!“

            И екстрено постанови

на свойте архангели:

                в сараите Доганови

да преселят Рая.

 

... Виж се, политико български,

                                     докъде докара я:

бъчварница Доганова

                                  да е България.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??