May 15, 2008, 9:12 AM

Двете 

  Poetry
576 0 4

 

 

                                                       Грешната светица

                                                       или светица-грешница?

                                                       Дали е все едно?

                                                       За теб съм грешница,

                                                       за някой, може би светица.

                                                       И все ми е едно.

                                                       Като птица в небесата,

                                                       като къртица във земята -

                                                       и двете са в душата.

                                                       И викана, и гонена.

                                                       И радостна, и мокра от сълзи,

                                                       грешницата в мен крещи.

                                                       Светицата е на стената,

                                                       заключена в икона.

                                                       Аз грешницата - коленича,

                                                       но не моля. Ти сгреши.

                                                       Коя от нас ще ти прости?

                                                       Обичай ги и двете!

                                                       Или ме напусни!

                                                       Истински лъжи,

                                                       лъжливи истини.

                                                       Вече ми е все едно.

                                                       Грешната светица

                                                       или светица-грешница -

                                                       ще си отида, разбери!

                                                       Повече не ме съди!      

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??