Nov 14, 2022, 6:18 PM

Дъжд от мига 

  Poetry
789 1 1

Днешният ден е отворен за вчера,

нашето вчера по дългия път.

Капка по капка той ще отмерва

кой ли по ред е сегашния дъжд.

 

Вчера беше и вчера ще бъде

в ден като днешния леко горчив.

Близост, която някой ще съди

богу угоден, така усложлив.

 

Дъжд и дъга чертаят живота.

Песен поредна от стар грамофон.

Капка след капка пороят потропва

всичко останало просто е...фон.

 

Всяка история превръщаме в наша.

Век подир век започва деня.

Кратка усмивка. Обич позната,

Слънце и вчера. Дъжд от мига.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анелия Тушкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Умно написано, с философска насоченост и втъкана мъдрост! Харесва ми как пишеш, Айра, затова гласувам за произведението ти!
Random works
: ??:??