Aug 29, 2018, 12:20 AM

Дългата ръка на надзаконието 

  Poetry » Civilian
453 0 2

 

Колко дена мълчаха, гузно, страхливо - не знам,

като хора без съвест, без чест и без  срам.
По партийна поръчка мълчаха от КАТ,

а виновният въобще не бе споменат.
 

После разбра се като в лоша шега,

че виновният бил е президентски баща.

Виновен, но извъртя се като пиле на шиш,

а невинният беше наказан със фиш.

 

След като се вдигна порядъчно шум,

се разбра, че е извършен поръчков зулум.

Разследване почна от всички страни,

кой спокойно и тихо, кой с ругатни.

 

"Генералът" се прави на "ни чул, ни видял",

баща му пък нагло вината си не е признал,

Корнелия само слухти като пазач сурикат

и май няма да разберем "кой кум, кой сват".

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, така е, но поне капка справедливост би дало надежда за нещо по-добро.
  • Това е само едн от многото подобни ситуации. Или ги приемш, или се изяждаш. Сам не можеш да ги изкорениш. Всеки протест се яхва от някого. Не знам...
Random works
: ??:??