May 13, 2015, 9:53 PM

Дърветата 

  Poetry
329 0 5

Пак птици славят в светлите си химни

небето и тревите, и цветята.

Забравила несгодите си зимни,

отново диша с пълна гръд Земята.

 

Дърветата са булки – цели в бяло.

Към слънцето ръцете си протягат.

Реката им е синьо огледало.

За първа брачна нощ сега се стягат.

 

И срамежливи, плахо се оглеждат.

Не знаят, милите, какво ги чака.

Изпълнен със любов и със надежда,

целува ги женихът им – Южняка.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??