Есен
Дъждовете днес объркват планове.
Потушават слънце и копнежи.
Преобръщат тръпките във ядове.
Пренасищат зеници с валежи.
А мъглите днес закриват пламъци.
Жар загасят в хладна пепел сива.
Разрушават пясъчните замъци
и разбуждат в питомното дивото.
Есен глуха. Изгреви невидими.
Залез непрестанно осезаем.
Нека за разтуха да се видим.
Да почувстваме и да се опознаем.
© Владислава Генова All rights reserved.