May 13, 2014, 9:10 PM

Еволюция 

  Poetry » Civilian
344 1 1

Защо раняваме без нужда...
защо убиваме за кеф -
в животните това е чуждо,
 по-висши ли сме или не...

Кое във нас е всъщност звяра,
човешкото мутира ли...
и Дарвин как не забеляза -
маймуните са по-добри...

Как еволюира в нас душата,
останала без Любовта,
загубва ли се светлината,
когато стене мисълта...

Навярно само Господ знае
какво е закодирал там,
където в нас е скътан Рая
и Ад – от страсти, грях и плам.

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Изгубила любовта, душата деградира, а не еволюира Поздрави!
Random works
: ??:??