Jun 11, 2016, 7:23 PM

Евро 2016 

  Poetry
387 0 0

Европа днес на топка се превръща.
Франция днес празнично гори.
Цар Футбол е индустрия могъща,
а българският лъв спокойно спи.

 

Днес нямаме Балъков и Стоичков,
а Господ върна родния паспорт.
Момчетата гимнастика обичат
и лошо няма. Тя е също спорт.

 

Цял месец сериали във зелено.
Реза ще рита кожено кълбо.
Майор Деянов с химикал, смутено,
залог ще цели със едно око.

 

Какво е всъщност футболът, какво е?
Пари които влизат в нечии джоб.
Превръщат се играчите в герои,
а зрителят е верен техен роб.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??