Jan 6, 2022, 7:59 AM

Господ си спи 

  Poetry
253 0 1

Свети зад Дунава, малкият град,
значи в Румъния също не спят.
Но за какво ли, за тях да говоря?
Те вече министри, си имат в затвора.

Уж сме еднакви, ама не сме.
Имат си крави, свине и овце...
Ние си имаме само овчари.
Всеки ни води и яко товари.

Свети отсреща, а тук тъмнина.
Между нас има само река.
Мост щели, казват, сега да строят.
Мост между имане и нашенски глад.

Тук правят планове, там пък пари.
Тук пишат книги, там сбъдват мечти.
Светлинни години между двете страни.
Тъмни причини за различни съдби.

Гледам, Европата свети и грее.
По съседните блокове, прането се вее.
Небето тъмнее и също мълчи.
Господ навярно, сладко си спи...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Бог бди над нас и ни закриля. Но ако ние спим, както е казал едно време Христо Ботев в "Политическа зима", то тогава кой ни е виновен, освен ние самите.
Random works
: ??:??