По тези стълби тичаше смъртта,
и гонеше живота на момчето.
След изстрела, обагряше кръвта
уплашените улични павета...
А минувачите, като пред филм,
се спират днес да гледат сериала.
Във въздуха тежи непоносим
въпросът за честта ни и морала.
© Мария Панайотова All rights reserved.