Dec 21, 2018, 12:49 AM

Грехопадение 

  Poetry
174 0 0

ГРЕХОПАДЕНИЕ

 

Когато Отца Ти, Исусе, рече:
„Нека, който никога не е съгрешил,
пръв хвърли камък върху грешника!“
Всички настрана се отдръпнаха.
Но когато Ти, който умря на кръста, 
за да свалиш греховете от душите човечески,
същото днес рече като Отца си,
върху грешника се посипаха грамади.
Отрекоха се грешници от греха си,
танцуваха върху грамадата и пяха,
свещи палеха, от Кръвта Ти пиха,
богохулно Те славеха, зовяха,
не усетиха срам, богосмирение,
а дивашко, сатанинско преклонение...
И аз грях сторвам, като те питам:
Струваше ли си венецът Ти трънен, Исусе?
Струваше ли си Кръста Ти кървав?

 

20 12 2018

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??