Aug 7, 2007, 2:05 PM

Хайде, майсторе 

  Poetry
907 0 21
Хайде, майсторе, вгради ме
в твойта приказна страна!
Там, където в лете, в зиме
любовта е светлина!

Хайде, майсторе, зазидай
сянката ми в твоя зид,
нека всички да те видят,
че си майстор най-велик!

Хайде, майсторе, посей ми
плачеща върба над мен.
Слънцето като огрей ме,
птичка в клоните да пей!

Направи чешма до нея,
нарисувай и слънца.
Пейка малка закови и.
Поседни до любовта!

От очите ми ще пийнеш
глътка изворна вода,
та върбата да заплаче
с чиста бисерна сълза!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??