Имаме си… пРезидент
следващ чужди интереси,
на съветския “левент”
и съветските конгреси.
Назначен от резидент,
от - съветската държава:
Верен, путински агент,
носещ много лоша слава.
Той е вързал на конци
тук пилота - марионетка,
и… изкъсо го държи,
на отделна своя сметка.
И фатмакът - генерал
следва - руските нагони,
като вече е предал
генералските пагони.
С верния му кабинет
ни е сготвил малка тайна:
Още утре да се спре
помощта ни за Украйна!
Той, в Европа е прочут,
като путински проводник.
Като много верен шут
на съветския… негодник!
Няма как да му простим
зачервените му бузки.
Помним фразата за Крим:
Полуостровът е руски!
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.