Jul 26, 2006, 11:28 PM

Интерпретация 

  Poetry
450 0 5



Попадали ли сте
във гюм със мляко?
Лъжа за Вас,
но истина за мен...
Започнах да се
боря яко, да драпам
не мина даже ден...
/забравили го
бяха под масата
отворен/,
какво да Ви
разправям:
...ех, доста се наложи
да се боря.
В стените блъсках се,
ръце, крака
разпъвах
и движех се
в коя ли не
посока,
гръбнака си кривях,
огъвах.
Но най-накрая
ето скока.
На буцата
масло доволно седнах,
остана време -
леко се протегнах.
Навън! По-бързо!
Не изтраях.
Да, виждаше се
вече краят!

..........................
Последни силици
събирам,
все по-успешно
пружинирам.
Отскачам
бързо... трябва...
само крачка.
Спасително
успявам да
притисна
ръце към тялото
и вече без спирачка...
навън изскачам...

О, свещена свобода,
ти толкова си скъпа,
За теб ще вляза
пак в млякото
...да се окъпя...



P.S.:

/Масло си имам,
все пак
...каймак!/
Туй във варел
с катран не
щеше да се случи!

P.S.:

Извини ме,
скъпи ми Езоп,
но не се обръщай
в своя гроб.
Съжалявам, братко,
Лафонтен,
що да сторя
рано си роден.
И накрая,
моля те, Крилов,
приеми
и моята любов.


© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мери, по-беличка си от млякото?
    Може ли каймак и за мен?

    Това на шега. А стихът ти е хубав, весело настроение създава!!!
    Поздрави!!!
  • Стара истина е тази,
    важно е надеждата
    да се опази

    Поздрави Мери. Усмихна ме.
    Щастлив и весел ден ти желая
  • разсмя ме и ме разведри

  • Много е готино!!! Много весело/ остроумно. Това първата стих-басня ли ти е или имаш още.
  • Стихото е от понеделник 24.07 - 22.35ч. - имаше си заглавие "Иронично", втория послеслов - от тази вечер....
Random works
: ??:??