May 13, 2007, 5:03 PM

Искам да бъда стена 

  Poetry
1149 0 8
Искам да бъда стена.
Заболя ме. Омръзна ми вече.
Искам тапети.
От онези - всички ги знаете -
розови, на цветчета.
Да се увия във тях
                      и да бъда,
някоя друга,
някоя малка и беззащитна,
някоя с крехки вени и стави...
Някоя. Просто  такава.
Просто такава,
не-превъзхождаща,
не-много-умна,
не-много-хубава...
Просто такава,
доста-покорна,
доста-възможна,
доста-смирена.
Нека съм някаква. Няма значение.
Някоя друга. Просто не-мене.
И тогава, може би, някога,
някой ще ми напише
стихотворение.

© Елица Мавродинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??