Jun 18, 2008, 1:23 PM

Искам да си лодка 

  Poetry
569 0 10

 

 

Искам да си лодка

в бурното море

на моята душа!

Така ще мога

със вълна огромна

да те преобърна

и да потънеш там.

Искам да си клонче

от цъфнало дърво.

Така ще може

моята ръка

да те превърже,

ако те нараня.

Искам да си цвете

в моя дом.

Така ще бъдеш

моя грижа.

Но ти си параход огромен

в тихото пристанище на друга.

Но ти си дъб стабилен

и пазиш своята гора,

и имаш дом заключен,

в който гледаш нейните цветя.

 

© Илиана Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??