Историята е трагична –
романът между двама души
направи те така различна:
в тебе няма да се сгуши,
че ти го разпозна – хитрецът,
с хитрости до време, секна,
а в косата ти ветрецът
повя, на теб не ти олекна!
Реши назад да се обърнеш,
спомен сладък да те завърти,
деня чрез него да си върнеш
в нормалните за теб черти.
А истина една, разбрана
в душата тежко прозвъня,
превърнала се в камбана
с глас тревожен: ”Ще те обвиня!
Душата ти е онемяла -
ето, че денят ти става сив:
опитай се, стани пак цяла,
упрекът ми си е справедлив!"
© Валери Рибаров All rights reserved.
Убедих се, че пишеш много сериозно и затова мнението ти е ценно за мен.