Jul 25, 2005, 5:52 PM

Изповед 

  Poetry
1090 0 1
Изповед


За  него аз света пребродих боса.
Нозете в рани  Иссусови приличаха досущ.
На плещите си го носих неуморно
като най-тежкия греховен кръст.

Не исках и да чувам  клеветите,
със завист изковани от човешката уста.
Душата ми бе цялята във рани 
като корозирала  скала.

Отблъсквах всекиго  от пътя.
Със силен огън браних на мъжа честта.
И не е вярно , както казват някой,
че непонятна е за него тя.

© Даниела Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??