Nov 20, 2010, 10:00 PM

Изрод 

  Poetry
781 1 0

Изрод...

 

Камъни към мен летят

със сила и злоба неописуема.

Хората около мен крещят:

"Изрод, изрод от ада излязъл!"

 

"Ти ли си изродът на нощта?" -

попита ме едно момче.

"Аз съм човекът, на който му е отнета радостта!" -

отвърнах.

"Изрод, изрод!!" - извика той и от мен избяга.

 

След време аз заспах...

В пламъци и викове:

"Изродът е тук! Убийте го!"

Аз заплаках пред портите на рая велик,

там видях ангел красив, а той ми каза:

"Раят е място за бели същества,

изроди тук няма! МАХАЙ СЕ!"

 

... Така и от рая ме изгониха

и в ада пропаднах...

Там също не ме искаха,

дори и дяволът изплаши се от мене...

 

... И сега аз скитам между световете

и все още чувам от душите:

"Изрод, изрод, тя е изрод!"

 

20.11.10

© Грозното Патенце All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??