May 31, 2016, 7:50 AM

Карнавал 

  Poetry
305 0 0

Възпалени очи, зеници мътни, но с треска.

Зачервено лице, глас хриптящ сред шумна мъгла.

Крачка първа в живота, пияна, нелепа гротеска.

Тържество на знанието, събрано в луксозна кола.

 

Състезание с гарги - коя днес грачи по-силно ?

Коя се е барнала с катранено черни пера ?

Чия перушина лети и се мята по-стилно ?

Коя ще клъвне на баница мека среда...

 

Не са виновни гаргите, тях с козунаци от малки ги хранят,

и ги учат първи да бъдат, орли сред ята от врабци.

Тщеславие светско, птичи мозък и детство във рая,

дарове скъпи от множество слепи предци.

© Александър Митков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??