Oct 19, 2014, 10:41 AM

Клавиши 

  Poetry
502 0 2

Клавиши на пиано -
в черно и бяло.

Нежен допир на топли пръсти,
единият отдясно, другият отляво.
Говорят без думи,
само звук е това.
Тътен нежен, под топлия допир
на пръсти, в стаята тихо се разпиля.
Потъват и изкачат клавиши,
черно и бяло -
царици и крале.
Клавиши на пиано -
в черно и бяло.

Нежният допир от топли пръсти
по клавишите още стои,
мелодията тиха като одеало
две души покри.
Клавиши на пиано -
в черно и бяло,
допирът, клавишите, мелодията...
всичко превърна се в едно цяло!

Инес Тарашева

© Инес Тарашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??