Feb 5, 2020, 7:47 AM

Кой луд иска 

  Poetry
347 0 0

КОЙ ЛУД ИСКА

 

Кой луд иска да живее хиляда години,
или , ако може, да е безсмъртен дори?
Знае ли той, какво са хиляда ледни зими,
какво е да обвържеш годините с мечти?

 

Къде ще е споменът за първата среща!
Какви периоди светът ще премине
хладни и до ужас отчайващо горещи,
какъв път хлъзгав историята ще измине?

 

Кой луд иска...? А малко ли са лудите,
плуващи в пари, слава, власт и величие,
потънали на дяволски дела в заблудите,
страхуващи се само от нямо безличие.

 

Те не се интересуват долу за смъртните,
ще живеят ли, ще се давят ли в мизерия?
Милиарди са голите, босите, безплътните -
отчаяна маса до животинска менажерия.

 

Те – лудите искат и космоса да присвоят
с парите си, корупциите и с безочието
властта Божествена дори да окрадат,
богове да станат, на дявола отрочета.

 

Но дяволът ръката си за стръв не дава.
Той не е като Господ благ и благосклонен.
Правосъдие над подопечните свои раздава,
докато от тях дори не остане и спомен.

 

Кой луд иска...? А когато отмине лудостта,
ще иска ли тогава да живее хиляда години,
ще му липсва топлината, обичта, любовта,
която не могат да дадат дори златните мини...

 

04 02 2016
 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??