Наричат я - пропаднало моме!
Пък тя е чисто просто - мила дама!
Оглежда се в тълпата… за мъже
изцяло в час със нейната програма.
А тя започва в лъскав ресторант
със стари - страшно скъпи питиета!
Там, винаги е с някакъв талант,
не много млад, но тъпкан със каймета!
По навик тя поръчва първо рак:
Кинг лобстър - от морето до Хавана!
И едър, Черноморски див лаврак
към две кила и седемстотин грама!
След рибката си хапва и суфле
със вино отлежало край Ламанша.
Вечерята завършва с наргиле,
а след това си кърши чудно ханша.
Набързо се разбира за нощта
с мъжа пред нея, с жадните очички.
Отдава му се с тяло - от душа!
И ловко му прибира куп парички!
Прибира се омазана от грим
и с дъх на не дотам приятна вечер.
Отпуска се на някой хубав филм:
Мечтае, че е някъде далече!
Че припкат с нея четири деца:
момченца три и мъничко момиче!
Мъжът й върши вкъщи чудеса!
Пък тя… без чудеса… си го обича!
Но идващия ден, тя тръгва пак
по пистите - в пълчища от юнаци!
Харесва й и просто няма как
да диша, без финансовите знаци…
Юри
Йовев
Декември
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Благодаря ти! 😊👍🍀