Jun 6, 2021, 10:10 AM

Кондор и орел 

  Poetry
273 3 8

От... небесните простори

над дъждовната гора

банда мършави Кондори

наблюдаваха света.

 

Те... се носеха в небето,

бяха - Аеро надзор.

А - един от тях - в полето

бе съдя и прокурор.

 

Той, работеше прилежно,

и съзря в едно гнездо,

как един Орел - небрежно

в меко пухено легло

 

е прегърнал две Орлици,

полуголи... по бельо!

Две - платени хубавици

с нечестиво потекло!

 

Бе, усмихнат и безгрижен.

С яка пура във ръка.

Много важен и престижен.

Без проскубани пера.

 

В миг, Кондорът се досети,

кой бе този баш юнак,

гушнал скъпите мутреси

във наземния бардак.

 

Бе засякъл върл омайник,

зъл побойник и менте!

От ареста стар познайник,

наранил едно ченге!

 

Прокурорът бе всесилен

и във битките умел.

Към земята се засили

и безгрижния орел!

 

След секунди бе в гората

до разкрития бандит.

Мигом хвана му брадата

и... веднага бе навит

 

да го включат във купона,

във орловото гнездо!

С двете мацки за милиони

и сред кюлчета сребро!

 

 

 

Юри 
Йовев

Юни

2021 г

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??