Jan 25, 2023, 5:44 AM

Красивите жени 

  Poetry
176 0 0

Красивите жени не са щастливи

Живота им е низ от всякакви проблеми

Желани са,

зa "oпаковката" красива,

но кой ли,

от тяхната душевност се опива!

Красивите жени,

мъжете ги желаят!

Преследват ги!

Натрапват се!

Агресия - без срам

и без задръжки проявяват!

Не могат ли да имат,

що са пожелали - живота на жената,

хвърлен е в пожари!

Обречен е на клевети,

сплетни, скандали

и цял порой от хубави провали!

Красивите жени -

противно на всемирното поверие -

не могат да избират!

Той избора, все някой друг,

за тях го е направил!

Притиснал ги е в ниша!

Да са покорни!

Да са оседлани!

Това е мъжката им визия,

за щастието на красивата жена!

Красивите жени -

противно, на всеобщото

махленско мнение -

не винаги са глупави!

Красивите жени,

обаче често са актриси!

Живота учи ги,

как в дебрите му да лавират!

Как да оцеляват!

Мъжете често не разбират,

че паднат ли в ръцете на жена

и умна и красива, в тях

мачо-мена се стопява!

Попаднат ли в ръцете на красива дама -

те в пешка се превръщат

и във карта изиграна!

Красивите жени,

не са щастливи,

че щастието им често,

във месестите пръсти,

на обществото незавидно,

меси се!

Така че,

на красивите жени

недейте да завиждате...

На красотата,

на ума им, щом ги има -

отдайте почит,

но най-вече,

на жената в тях!

Че щом жената е щастлива,

тя лесно става и красива!

 

Valentina Mitova

01/17/2023

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??