Nov 26, 2011, 7:41 PM

Към Европа 

  Poetry » Civilian
498 1 0

Живеем в тежко, лошо време,

на гърба си носим тежко бреме,

имаме управници безчет,

срещат се злосторници навред.

 

Имаме си данъци безброй,

които се множат кат рой,

всеки лъже и краде,

с такива хора накъде?

 

Няма работа за всички,

джобовете празни, без парички,

пълно с бедни хора из селата,

гладни, недохранени децата.

 

Навсякъде убийства и грабежи,

всеки ти се сопва и се ежи,

от корупция гъмжи къде ли не,

а ний оставаме със вързани ръце.

 

Управляващите гледат отвисоко,

живеят си охолно, нашироко,

не знаят що е глад и студ,

не знаят що е тежък труд.

 

Тръгнали сме ние към Европа,

но кой ли на вратата ще похлопа,

ще ни срещнат ли с отворени ръце,

ще ни приеме ли Европа от сърце?

 

Не искат във Европа бедни, безработни,

не искат във Европа прости, неграмотни,

трябва всички ние да се променим

и управниците лоши да сменим.

© ПЕНКА КАМБУРОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??