Dec 25, 2014, 4:40 PM

Към себе си 

  Poetry
417 0 4

КЪМ СЕБЕ СИ

 

Ако в безпътица попаднеш, не тъгувай - 
във теб са всички пътища добри.
На чуждите съвети не робувай,
а сам решенията трудни намери.


Бъди щастлив, че трябва да решаваш
сам своята съдба. Напред върви!
Сърцето слушай и ще побеждаваш,
макар понякога то силно да кърви.

 

Животът ти предлага изпитания -
преодолей ги и ще порастеш.
Във теб е Бог и твоите желания
и негови са. Ти ще разбереш.

 

Ще се научиш, че любов да даваш,
дори и от омраза обкръжен,
не слабост е, а истинска наслада;
че няма как да бъдеш победен.
22. 12. 2014 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??