Nov 7, 2010, 8:52 PM

Къщата на Охлю Бохлю 

  Poetry » For kids
2138 0 13

Охлю Бохлю много тежка къща носи,

а дечицата му вечно ходят боси.

Там на покрива какво ли няма...

слънчева батерия,

антена сателитна най-голяма.

Този дом модерен е на три етажа,

май е тесен вече за багажа.

Тука има мебели различни,

телевизори и дивидита

марки най-отлични.

Вътре виждаш миксери, кафе машини,

три перални, печки няколко дузини.

С килими тежки подове застлани

и отрупани със скъпи вещи,

откъде ли не събрани.

Бани с вани позлатени,

полилеи скъпи посребрени.

За капак басейн закрит,

обзаведен с джакузи от Мадрид.

Туй добре, но Бохлю мъкне  и гараж,

вътре Мерцедес с модерен антураж.

Прибавете още климатици, супер парно,

фризери със зеленчуци и мезе коварно.

Ох, тежи на Охлю тази къща

идва му да изпълзи

... и да се не връща.

Вече без лекарства не заспива

ще се разболее... тъй не бива!

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??